Virtual reality (VR) er langsomt, men sikkert ved at blive en del af vores hverdag. Du kan finde VR-enheder i form af headsets som Google Cardboard eller Samsung Gear VR, konsollignende enheder eller enkeltstående enheder, der passer ind i din smartphone. Hvis du er nysgerrig efter VR-oplevelsen, men ikke er sikker på, om det passer til dig, er her et par fordele og ulemper, der hjælper dig med at beslutte.

Fordele

Til at begynde med vil vi se på fordelene ved virtual reality, som tiltrækker elskere af den virtuelle verden og gør sådanne teknologier efterspurgte på markedet.

Bredt anvendelsesområde

Virtual reality-fordybelse bruges til mere end bare nydelse. I medicin kan brug af VR-briller for eksempel reducere smerter med op til 50%. Dette er en ubestridelig fordel og en bonus for patienterne, da mængden af narkotika kan reduceres i fremtiden.

Evnen til at bruge VR-teknologi i undervisningen er en kæmpe bonus. Som et resultat skubber Google virtual reality-gadgets ind i videnskabelige institutioner. Takket være dette kan eleverne engagere sig i nye verdener og så bedre lære ny information. Fordelen er, at denne form for læring kan fange interessen hos selv de mest uinteresserede studerende.

Fremragende muligheder

Ved afvejning af fordele og ulemper ved virtual reality fokuserer mange mennesker på teknologiens primære fordel: udvikling af menneskelige evner. Du kan grundigt fordybe dig i spillet eller gå til ethvert sted ved hjælp af specielle briller. En sådan “ferie” vil ikke koste penge, men det vil give os en masse glade følelser.

Afslapning efter en lang dag

Du kom hjem efter en lang arbejdsdag og vil se en film via Viafree eller bare spille spil med VR-briller. Imidlertid ignorerer mange mennesker sundhedsfarerne ved virtual reality-briller og bruger det som en undskyldning for at slappe af. Dette er forståeligt, da folk har tendens til at fremhæve fordelene, mens de ignorerer ulemperne. Hvad kunne være bedre end at komme hjem efter en lang dag på arbejde for at komme ind i et nyt miljø og give slip på alle dårlige følelser?

Ulemper

Det er vigtigt at studere ikke kun fordelene ved VR-briller, før du bruger dem. Virtual realitys ulemper skal også overvejes. Fordi sådan teknologi har en direkte indflydelse på det menneskelige sind og sundhed, ville det være forkert at ignorere de potentielle konsekvenser.

Spild af tid

Fordybelse i en anden verden er vanedannende. En person bliver helt engageret i et andet univers og mister overblikket over tiden. Du kan nemt bruge mange timer på en sådan aktivitet uden at bemærke, at det allerede er sent om aftenen på gaden. Dette er en ulempe, fordi det kaster kroppen ud af sin sædvanlige rytme og tvinger den til at komme sig under nye omstændigheder igen og igen.

Øjenfare

Virtual reality-briller er skadelige for synet, fordi billedet er i tæt kontakt med øjnene. For at undgå negative resultater er det vigtigt at tage pauser og slappe af regelmæssigt. Ellers kan du ikke kun udvikle nærsynethed, men du kan også udvikle mere alvorlige sygdomme, hvilket er en ubestridelig ulempe ved teknologien.

Høj pris

En af de største ulemper ved virtual reality, mange kalder de høje omkostninger ved VR-briller. Godt udstyr er dyrt, og ikke alle har råd til det. Der er dog forskellige livshacks til at lave dine egne virtual reality-briller.