Vil du gerne have smukke, lange negle, men er du træt af at skulle bruge en masse tid og penge på neglesaloner? Så er du landet det rette sted. Vi har nemlig her lavet en guide til, hvordan du kommer i gang med at lave smukke, lange gelenegle derhjemme på dig selv – helt uden hjælp fra andre.

Køb en startpakke

Når du skal i gang for første gang, er det vigtigt, at du har alle redskaber og produkter, du skal bruge. Vi anbefaler her, at du køber en startpakke hos Kandii.dk. Den indeholder nemlig alt, hvad du skal bruge til at lave gelenegle, lige fra UV neglelampe til negletipper – og med en startpakke er der altid mange penge at spare. Du kan så altid løbende supplere op med nye gele neglelakker, andre negletipper eller hvad du ellers kunne tænke dig, når du først er blevet hundredemetermester til at lave gelenegle på dig selv.

Sådan laver du gelenegle med tipper

Vores guide består af i alt seks trin, som beskriver, hvad du skal gøre.

1. Rengør dine hænder

Som det første skal du vaske dine hænder og negle grundigt. Hvis dine hænder ikke er 100 % rene, kan der nemlig sidde snavs under neglen, som kan føre til mugne og misfarvede negle på den lange bane. Derudover bør du også bruge en neglebåndsskubber til at skubbe dine neglebånd op.

2. Fil neglene

Brug din buffer og kør den ovenpå din egen negl. Bliv ved, indtil alt dit neglefedt er væk. Tag så et stykke papir, der ikke fnuldrer og påfør gel wipe på papiret. Du skal så tørre dine negle af, så alt det snavs, som din buffer har løsnet, bliver fjernet.

3. Påsæt negletipper

Tag negletipperne og limen og påfør det hele én negl ad gangen. Du skal holde fast på neglen i ca. 10 sekunder, dog mere indtil du kan mærke, at tippen sidder helt fast. Herefter skal du så tage din tip cutter og klippe neglene til i din ønskede længde. Fil så tipperne runde, firkantede, spidse eller hvordan du ellers lige ønsker dine negle og brug så igen gel wipe til en rengøre negletipperne for støv.

4. Brug primer

Brug en pensel og påfør primer på alle negle og lad det tørre. Hvis der går for lang tid, kan du evt. lægge din hånd ind under UV-lampen, indtil neglene er tørre.

5. Påfør gele

Du skal i alt bruge tre lag gele. Start med det første lag, som du påfører ovenpå primeren til ca. 1 mm fra neglebåndet. Læg så hånden ind under UV-lampen i ca. 2 minutter, indtil geleen er tør. Tør igen ovenpå neglen med gel wipe og påfør så andet lag på samme måde. Hvis du gerne vil have pynt på neglen, f.eks. glimmer, skal du påføre det ovenpå andet lag. Tag så igen et stykke papir med gel wipe og tør neglene og påfør så det sidste lag og tør igen med gel wipe.

6. Påfør neglelak og topcoat

Nu er neglene klar til at du kan bruge neglelak – og så skal du slutte af med en top coat bagefter. Lad den tørre og brug så endnu engang gel wipe. Herefter bør du give neglene lidt negleolie, så du styrker negle og neglebånd.