Det er blevet populært at gå til børnerytmik. En aktivitet der kan underholde og beskæftige hele familien og skabe fælles oplevelser og minder. Du kan derfor blive meget klogere på, hvad børnerytmik i virkeligheden er. Du kan også finde mere info og tilmelde dig på følgende hjemmeside: https://pernilles-boerne-babyrytmik.dk/boernerytmik/

Hvad er børnerytmik?

Børnerytmik handler i virkeligheden om, at man bevæger sig til rytmer fra eksempelvis en tromme. Bevægelserne og ikke mindst grovmotorikken bliver på den måde udfordret og forbedret. Der skabes dermed en leg gennem rytmerne og gennem tonerne fra trommen. Trommens tempo følger børnene og matcher dermed det stadie, de er på. Det kan eksempelvis være både vilde lege og lege, hvor man forholder sig i ro. Til børnerytmik ses det typisk, at børnene enten forvandles til vilde dyr, der galoperer afsted – eller til rolige slanger, der kryber langsomt afsted langs jorden. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det hele handler om at lade sig indsluse i et kreativt og fantasifuldt univers.

Det hele handler om at blive bevidst om at bruge sin krop, sin fantasi og sine bevægelser. Det handler om at have det sjovt, om fællesskabet og gode stunder med grin. Det handler om at slippe sit (indre) legebarn løs og være sammen om fantasiuniverset og musikken.

Hvem kan gå til børnerytmik?

Det anbefales, at børnerytmikken er henvendt til børn mellem 3-5 år. Selvom der motorisk og kognitivt fortsat kan være forskelle på et 3-årigt barn kontra et 5-årigt, bliver rytmikken tilpasset den enkeltes behov. Det betyder dermed også, at barnet kan bevæge sig i sit eget tempo. Det er således en god måde at blive fortrolig med sin krop og sin krops bevægelser på. 

Kan man gå til børnerytmik i København?

Ja, man kan heldigvis sagtens gå til børnerytmik i København og hovedstadsområdet. Med de gode transportmuligheder med eksempelvis metro og S-tog, er det også nemt at opnå forbindelse hertil, hvis ikke man eksempelvis bor i cykelafstand. Dermed henvender tilbuddet om børnerytmik sig også til mange mennesker – og skal derfor ses som et attraktivt tilbud!

Hvad koster det at gå til børnerytmik?

Priserne på børnerytmik varierer. Det afhænger eksempelvis af hvor mange gange, man ønsker at deltage. Det afhænger i flere tilfælde også af, hvor mange man tilmelder sig. Du kan altid forhøre dig om de konkrete priser på forhånd. Dog er børnerytmik en god investering, der vil skabe glæde i børnefamilien.