Det kan være svært at vælge den rigtige kjole til en begivenhed. Selvfølgelig har du måske et par kjoler i tankerne og ved, hvilke der passer godt til din hudtone, men hvad med alle de andre farver? Hvis du har svært ved at beslutte dig for en farve, du skal have på til en kommende begivenhed eller fest, har vi et godt råd: Find ud af dine undertoner, og gå derfra!

Hvordan finder jeg min undetone?

For at bestemme din huds undertone skal du kigge på venerne på indersiden af din arm. Hvilken farve har de? Blå eller grønne? Hvis du har blå undertoner, så smigrer kølige farver som hvid, sort og marineblå din hudfarve godt – brug dem! Hvis det mere ligner en grøn åre , varme farver som f.eks rød, orange og gul vil se bedre ud på dig – prøv disse!

Stadig i tvivl?

Hvis du stadig er usikker efter at have forsøgt at bestemme din undertone ved at se på dine årer, er der andre måder at finde ud af det på. Hold forskellige farvede stoffer op mod dit ansigt i naturligt lys – hvis de ser ud til at gløde eller skifte farve, er det en god indikator for din undertone.

En anden måde at teste din undertone på er ved at tage forskellige makeuptoner på indersiden af dit håndled og se, hvordan de ser ud – kølige undertoner passer til blå eller lilla nuancer, mens varme undertoner passer bedre til terracotta- fersken- eller guldtoner.

Vælg tøj ud fra din hudtone

Når du har fundet ud af, om du har en varm eller kold undertone, kan du vælge tøj, der passer til din hudtone. Hvis du f.eks. har varme undertoner og ønsker at bære sort til en kommende begivenhed, som for eksempel nytårskjoler er det vigtigt at sikre, at stoffet er let – hvis du bærer tunge stoffer som uld, vil dit ansigt se bleg (koldt) ud.