Miljøet og klimaet er i stigende fokus – med god grund. Vi skal handle, før det er for sent. Der er en stor udvikling, vi er nødt til at vende, og det kan virke omfattende og overvældende for den enkelte person. Der er alligevel nogle ting, du kan gøre, for at have god samvittighed i forhold til dit eget personlige forbrug. I denne artikel kigge vi nærmere på nogle af de ting, vi hver især kan gøre, for at tilgodese miljøet og skubbe tingene i en mere rigtig retning, så vi har en mere positiv fremtid at se frem til.

Husk at sortere skrald og affald

Der bliver heldigvis gjort en masse for det med skraldespande med indvendig inddeling og opdeling til de mange forskellige typer af skrald og affald. Når vi sorterer forkert, eller hvis vi slet ikke gør det, kan det have betydning ved forbrændingen, hvor dårlige mængder af skadelige stoffer udledes i atmosfæren. Det belaster miljøet og klimaet, for der bliver forbrændt enorme mængder af affald hver eneste dag. Tænk blot på, hvor mange mennesker vi er, og hvor meget tilsvarende affald, vi jævnligt skiller os af med.

Prøv specifikke måltidskasser

Modspil bør også bekæmpes, og så bør vi spise mindre kød, så vi netop heller ikke støtter en industri, der står for en stor procentdel af drivhusgasser. Her er en mulighed, at du kan prøve smarte måltidskasser. Der findes mange forskellige typer af måltidskasser. Her kan du vælge nogle med en masse økologisk frugt og grønt, så du belaster miljøet mindst muligt ved at vælge kød og ikke-økologi fra. Det smarte er, at du helt kan undgå madspild, da du ved nogle tjenester har mulighed for at vælge antallet af personer for hver ret, og derefter modtager du en måltidskasse med portionsanretninger, så der er mad til præcist fire personer. Så ender I ikke med at smide en masse overskydende mad ud. Hvis du er blevet nysgerrig på at finde ud af mere, så klik ind på maaltidskassen.com.

Køb brugte ting

At købe brugt er heldigvis meget populært. Det popper op med loppemarkeder, genbrugsbutikker, auktionssteder og online markedspladser. Interessen er heldigvis kæmpe stor, og det er bestemt en oplagt måde at reducere sit forbrug på. Ved at købe brugt, sikrer du, at tingene går i omløb på en mere naturlig måde. Det er et bedre økosystem, fremfor at købe nyt og støtte en industri, der vil have dig til hele tiden at købe det nyeste nye. Du vælger altså forbrugersamfundet fra på denne måde.