Man siger jo at smilet er den korteste afstand mellem to mennesker – men hvad så når man simpelthen ikke tør smile? Der er mange, der simpelthen ikke tør flashe deres tænder i et oprigtigt smil, fordi de ikke er tilfredse med deres tænder. Uanset hvad problemet er, er der dog meget, tandlægen kan gøre for at give dig lyst til at smile med alle tænder. Vi kommer her med tre behandlinger hos tandlægen, der kan øge din selvtillid.

Tandblegning

Gule eller plettede tænder kan være tegn på dårlig mundhygiejne, men der er også flere drikkevarer, der kan forårsage misfarvede tænder, bl.a. kaffe, te, iste og sodavand. Heldigvis kan en tandblegning give dig smukke hvide tænder igen. Der findes mange forskellige produkter på markedet, der lover hvide tænder, bl.a. tandpasta, mundskyl og hjemmeblegningskits. Det er dog ikke særlig mange af disse produkter, der rent faktisk holder, hvad de lover. Det bedste resultat får du hos tandlægen med en professionel tandblegning på klinikken eller deres hjemmeblegning, som er meget mere effektiv end andre alternativer.

Tandretning

Skæve tænder og store mellemrum er noget, man ikke selv er herre over. Det kommer ofte helt af sig selv med tiden. Heldigvis kan tandretning hjælpe dig med at slippe af med store mellemrum – og endda helt uden at skulle gå rundt med de såkaldte togskinner. I dag kan du få helt usynlig tandretning, som giver en diskret tilretning af dine tænder. Det kaldes Invisalign. Her får du specialdesignede skinner, som skal skiftes ud hver 2. uge og gradvist retter dine tænder, så du opnår det bedste resultat. Du kan altså få drømmesmilet helt uden at skulle gå med synlig bøjle.

Tandbro

Der kan være mange grunde til at man f.eks. mangler en tand eller to, måske er man kommet til skade eller måske har man mistet den pga. sygdom. Uanset hvad, så er der heldigvis noget, man kan gøre for at få et smukt smil på trods af manglende tænder – og det kaldes en tandbro. En tandbro kan erstatte manglende tænder. Den sidder på dine egne tænder og er en fast løsning, der vil føles som dine egne tænder. Den kan enten laves i metalkeramik eller porcelæn, alt efter hvilke tænder, der skal erstattes samt hvor styrke broen har brug for.

Der er altså ingen grund til at du bare skal leve med et smil, du ikke er tilfreds med. Du skal bare tage en tur forbi denne tandlæge i Odense og i fællesskab kan I finde frem til den løsning, der kan hjælpe dig med at finde smilet frem igen.