Smilet har altid været et socialt vigtigt cue, som åbner døre for os. Derfor taler man sågar om et vindende smil, som er udtrykket for et flot smil, der er med til at føre os frem i livet.

For mange er tandsættet derfor noget, de ønsker at pleje og passe på bedste vis. Men hvordan kan man nemt passe på sine tænder og bevare forudsætningen for at gå igennem livet med det flotte smil intakt? Vi har talt med vores tandlæge i Brøndby Strand, som giver gode råd.

Hverdagsrutiner giver vindere!

Hvis du ønsker at bevare et vindende smil, er det i hverdagen, hvor du skal vægte dit fokus. Det er nemlig dine rutiner, der er med til at passe og pleje dine tænder – og dine rutiner behøver ikke gøres til en videnskab for at få effekt!

Det du skal huske, er, at du skal børste dine tænder hver morgen og hver aften. Det er bedst at børste efter morgenmaden, når du skal ud ad døren, hvilket også giver dig friskere ånde. OM aftenen skal tandbørstningen finde sted umiddelbart inden sengetid, så du ikke indtager andet end vand, når du først har børstet. Sørg for at børste tænderne grundigt hver gang. Lav en regel om, at du skal bruge minimum 2 hele minutter, så du når rundt i hele munden.

Foruden at børste tænderne, er det en god idé at bruge tandtråd! Det skyldes, at din tandbørste ikke kan komme ind alle steder, hvorfor der kan gemme sig skidt imellem nogle af tænderne. Tandtråden renser dette skidt fri, så din mund forbliver ren. Det er med til at forhindre huller i tænderne.

Derudover skal du huske at tænke over dig indtag af mad og drikke. Følg gerne kostrådene og begræns dit indtag af sukker og søde sager. Det kan være med til at forhindre syreskader og huller i dine tænder.